S a v o - K a r j a l a n  S u u n n i s t u s  r y
   

Toimintamalli

”Yhdistyksen tarkoituksena on ohjata suunnistustoimintaa alueellaan ja toimia j√§senseurojensa edunvalvoja”.

K√§yt√§nnöss√§ j√§rjestön teht√§v√§n√§ on toimia suunnistustoiminnan koordinaattorina ja yhteistyöelimen√§ j√§senseuroilleen toiminta-alueellaan Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Perustyö eli konkereettinen suunnitustoiminta j√§rjestet√§√§n j√§senseurojen toimesta.

K√§yt√§nnöss√§ Savo-Karjalan Suunnistus ry

 • koordinoi alueella j√§rjestett√§v√§√§ suunnistustoimintaa
 • tarjoaa j√§senilleen suunnistuksen asiantuntemusta, neuvontaa
 • j√§rjest√§√§ koulutus ja yhteistyötilaisuuksia
 • edustaa aluetta Suomen Suunnistusliitossa ja toisaalta myös SSL:√§√§ alueella
 • toimii yhteistyöss√§ muiden alueellisten j√§rjestöjen kanssa
 • tekee ulkoista ja sis√§ist√§ yhdistyksen tarkoitusta edist√§v√§√§ tiedotus- ja suhdetoimintaa
 • harjoittaa yhteistyöt√§ eri sidosryhmien kanssa

Toimintasektorit

Toiminta on jaettu eri osa-alueisiin. Jokaiselle osa-alueelle on nimetty hallituksesta j√§sen, sek√§ lis√§ksi myös osalle erillinen ohjaaja, jotka vet√§v√§t osa-alueen toimintaa yhteistyöss√§ seurojen vastuuhenkilöiden (ja muiden kiinnostuneiden) kanssa. Keskeisen√§ toimintamenetelm√§n√§ on yhteistyön hyödynt√§minen, ts. yhteistyöt√§ hyödynt√§m√§ll√§ pyrit√§√§n aktivoimaan toimintaa.

Hallitus

Hallituksen toimintaa ohjaa yhdistyksen s√§√§nnöt. Keskeiset teht√§v√§t ovat toiminnan koordinointi, yhdistyksen viralliset kokouksien valmistelut ja j√§rjestelyt, edustus ja yhteyden pito SSL:√§√§n ja sidosryhmiin, taloudenhoito (budjetti, laskutus).

Tiedotus
Tiedotussektorin tehtävänä on ohjata seurojen ulkoista tiedottamista, vastata omalta osaltaan alueen toiminnan tiedottamisesta, pitää yhteyksiä medioihin, sekä hoitaa sisäinen tiedottaminen (jäsenkirjeet, tiedotteet, www-sivut).
Kilpailu

Kilpailusektori vastaa kilpailukalenterin laatimisesta yhteistyöss√§ SSL:n kanssa, sek√§ AM-kilpailuiden myönt√§misest√§ ja niiden j√§rjestelyjen ohjeistuksesta. T√§m√§n lis√§ksi j√§rjestet√§√§n koulutusta LeoVegas tarjoaa videopokeripuolella tervettš ratamestareille ja muihinkin kilpailuiden j√§rjestelyihin liittyviin teht√§viin.

Kilpailutapahtumista ker√§t√§√§n myös raportteja, joista saatujen havaintojen pohjalta analysoidaan kilpailutaphtumien laatua ja kehitet√§√§n niit√§ edelleen.

Kartta- ja valmennus

Kartta- ja valmennussektori vastaa alueen j√§rjest√§mien leirien koordinoinista yhteistyöss√§ nuorisosektorin kanssa. Lis√§ksi j√§rjestet√§√§n tarvittavaa koulutusta (valmennus, kartoitus). Lis√§ksi k√§sitell√§√§n kartta-asioita, kuten maastovarauksia ja karttatoiminnan raportointia.

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistus sektori vastaa kunto- ja harrastesuunnistustapahtumien kehittämisestä ja niihin liittyvästä tapahtumien koordinoinnista, sekä tarvittavan koulutuksen järjestämisestä.

Nuoriso
Nuorisosektori vastaa alueen nuorisotoiminnan yleisest√§, sek√§ yhteisten tapahtumien, kuten nuorisocup, koordinoinnista. T√§lt√§ pohjalta syntyy nuorisotoiminnan kalenteri. T√§m√§n lis√§ksi toimintaan kuuluu nuorille suunnattujen leirien suunnittelu ja j√§rjestely yhteistyöss√§ valmennustoiminnan ja seurojen kanssa, sek√§ tarvittavan koulutuksen j√§rjest√§minen (esim. nuoriso-ohjaaja koulutus).